Elin Carlson
Elin Carlson heter jag, en norrlänning bosatt i södra Stockholm med min sjungande make, våra två döttrar och hunden Texas. En hopplös naturromantiker och wannabe cowgirl med en stor förkärlek för djur, ungar, musik, hav och berg. Här kan du följa mig i min vardag, där jag förutom att vara mamma även försöker att få ihop livet som frilansare med en helt ny karriär inom ridsporten. Välkommen till min blogg.
Annons

Tjejer

Jag är oerhört glad att Aller har valt att stötta Tjejzonen under årets Lauramånad, läs mer om vad det handlar om här.

Just unga tjejers psykiska hälsa är något som berör mig väldigt mycket. Det är så många som mår så otroligt dåligt och känner att de inte har någon att prata med, vilket kan leda till självskadebeteende och ännu värre situationer. Har själv inget sådant i mitt egna bagage men visst har man mött många under årens lopp som man förstår har mått väldigt dåligt. Vissa från ens uppväxt, som man först nu i vuxen ålder förstår hade det tufft. Bara det att man förstod inte det då, än mindre kunde man hjälpa till. Så sorgligt. Därför är Tjejzonen en fantastisk organisation som kan stötta och hjälpa dem som behöver det mest. Sprid ordet om dem så fler vet om att de finns och Swisha gärna en slant så deras verksamhet kan fortsätta.

Annons

Om jag kunde säga något till mig själv som tonåring så skulle det vara att stå på sig och våga vara sig själv, att inte bry sig så mycket om vad andra tycker och tänker. Och att jag visst är bra och duger.

Annons

Det är bara att fortsätta kämpa för sina egna barn så de känner att de alltid kan prata med oss föräldrar, oavsett vad det gäller. Tänker att det räcker rätt långt att vara engagerad i deras vardag och ta sig tid.

Var det något ställe jag kände mig tillfreds på när jag var tonåring så var det i stallet. Det är en fantastisk miljö att vistas i (bara det finns engagerade vuxna i närheten också såklart) när man är lite upp och ner och inte riktigt visste vad man skulle göra av sig själv. Fasta rutiner med skötsel, ridning och dessa tysta, inkännande, stora djur kan göra underverk för psyket. Har mött många tjejer i hästvärlden under åren som mått väldigt dåligt men som alltid känner att de har haft en fristad i stallet där de kan slappna av och lindra ångesten. Djur är fantastiska på det sättet, aldrig dömande.

En typ 13-årig Elin med Felix och Fondue, vid sommarhagen i Ås.

Annons

Stallet är fortfarande en fristad för mig. Det är ren och skär terapi att rida, jobba i stallet och umgås med hästarna. Häst e bäst helt enkelt 🙂

 

 

Annons

Dela på:
Laddar
https://elincarlson.motherhood.se/skonhet/fredag/