Elin Carlson
Elin Carlson heter jag, en norrlänning bosatt i södra Stockholm med min sjungande make, våra två döttrar och hunden Texas. En hopplös naturromantiker och wannabe cowgirl med en stor förkärlek för djur, ungar, musik, hav och berg. Här kan du följa mig i min vardag, där jag förutom att vara mamma även försöker att få ihop livet som frilansare med en helt ny karriär inom ridsporten. Välkommen till min blogg.
Annons

Födelsedag! Och 7 år sedan min sista förlossning.

Då var dagen D här, Nina 7 år!! Som det har peppats inför detta, nedräkningen har pågått i veckor. Kanske känns det lite extra stort att fylla just 7 år, när man börjat skolan och allt. Sju år sedan min sista förlossning alltså, jäklar vad fort tiden har gått. Kommer inte ihåg så jättemycket från förlossningen, förutom att jag först inte fick plats där jag skulle föda. Trots att de tappade kontakten med Ninas hjärtljud flera gånger vid kontrollen när jag kom in skulle jag skickas hem pga av platsbrist. Men jag kände att det inte var långt kvar till hon skulle komma ut. Lyckligtvis fanns det plats på patienthotellet vid BB så vi tog in där och väntade. Mycket riktigt, ca två timmar senare var det dags och som TUR var lyckades de lösa en plats till mig då. Hade jag varit tvungen att åka till ett annat BB hade jag fött i taxin. I övrigt var personalen förstås helt fantastisk, ingen skugga faller över dem. Men man önskar ju att de skulle få utöva sitt arbete på ett bättre sätt, utan att behöva stressa ihjäl sig och släcka bränder hela tiden. Och att mammor fick känna sig lugna och trygga från start till mål.

Annons

Morgonen började med paket på sängen och en önskefrukost med frukt, bär och en sockermunk 🙂 Sen åkte de nya kläderna och skorna på illa kvickt! Mycket nöjd tjej!

Annons

Till middag har det beställts spagetti med köttfärssås och till efterrätt glass med hemmagjord chokladsås och godis. Enkelt men gott! Hon är inte så förtjust i tårta så vi skippar det. Skönt att få lägga året som 6-åring bakom oss faktiskt. Det har varit en hel del bråk och väldigt mycket tjat.. Hon har verkligen testat oss i perioder och mitt tålamod har inte alltid varit det bästa.. Man vill ju inte vara den där sura och arga mamman, men det är oundvikligt ibland, man orkar liksom inte hur mycket som helst. Men nu börjar det bli lite lugnare och vi märker inte av så mycket av det där testandet av gränser längre. Hon har väl mognat lite antar jag. Skönt!

I helgen blev vi medbjudna av vänner på en liten båttur. Det var sååå härligt att komma ut på sjön. Även om man hellre hade haft saltvatten under sig och öppet hav framför sig förstås 🙂 Ljuvligt hur som helst.

Hur nöjd naturnörd? 🙂

Annons

Vi stannade till och åt lunch på ett ställe och sen åkte vi hem igen. Alla var nöjda och glada med den lilla utflykten!

Med hänsyn till restriktionerna satt vi vid olika bord, Nina och hennes kompis var mycket nöjda med att få sitta för sig själva och äta pannkakor 🙂

Annons

Sen fick jag lust att klä upp mig lite, det var ju lördag, så jag svidade om lagom till middagen. Är det fånigt? Det tycker inte jag i alla fall!

En gammal favorit, kostym från Toteme.

Ha en fin kväll så hörs vi snart igen!

Annons

 

2 kommentarer till “Födelsedag! Och 7 år sedan min sista förlossning.”

  1. Katarina skriver: 16 mars, 2021

    Klart man ska klä upp sig! Guldkant i vardagen!


    1. Elin Carlson skriver: 16 mars, 2021

      Eller hur! Man får göra vad man kan för att pigga upp lite!


Dela på:
Laddar
https://elincarlson.motherhood.se/barn/torsdag-i-snostorm-och-en-fodelsedag-coming-up/